"Pretpostavljamo da će ovakav trend nastaviti i tokom sljedećih sati. Mislim da je ova činjenica takva i očekujemo da će Željka Cvijanović ostvariti pobjedu, ali ostavićemo vrijeme za čestitke", rekao je Šarović i dodao da su očekivali bolji rezultat u Bijeljini.

"Mislim da je to bilo ključno", rekao je Šarović i dodao "mislim da je novac koji su dobile određene kategorije takođe uticala na ovakav rezultat".

Naveo je da očekuje i navijamo da Jelena Trivić ostvari pobjedu za predsjednika RS.

"Vidjećemo kako će to biti. Pridružićemo se štabu Jelene Trivić u narednim minutama", rekao je Šarović.

Na pitanje novinara da li razmišljate o ostavci, rekao je da je SDS demokratska stranka.

"Mi ćemo sve to analizirati narednih dana. Ovo je izborna noć. Nezadovoljni smo rezultatom za nivo člana Predsjedništva BiH. Tako da nam slijedi dosta posla, uključujući i dalje perspektive stranke i nas pojedinaca. Ali doći će vrijeme da o tome razmišljamo", rekao je Šarović i dodao:

"Bez turbulencija i potresa ćemo da se dogovorimo o poziciji svakoga od nas. To je na stolu u narednim danima. Moramo vidjeti da li ćemo biti u poziciji da formiramo izvršnu vlast."

S druge strane u štabovima SNSD i PDP se slave pobjede Jelene Trivić i Milorada Dodika. 

Iz Dodikovog staba tvrde da imaju prednost od 17000 glasova a Jelena Trivić je vec proglasila pobjedu na uzorku od 72.1 % prebrojanih glasova gdje ima prednost od 2,5 %.