Edin Džeko je počeo susret u prvoj postavi Intera i odigrao je svih 90 minuta, a već u desetoj minuti je zatresao mrežu Ruija Patrisija.

Ali, slavlje "Dijamanta" i saigrača je trajalo samo nekoliko sekundi s obzirom da su sudije u VAR sobi ustanovile da se Džeko nalazio u ofsajd poziciji, te mu je gol koji bi mu bio 100. u Seriji A, poništen.

Nakon pola sata igre Inter je poveo. Nikolo Barela je sjajno uposlio Federika Dimarka koji šutira s ivice kaznenog prostora slabijom, desnom nogom, ali Patrisio je bio loše postavljen i lopta je završila u mreži za 1:0.

Inter je bio u prednosti samo devet minuta. Leonardo Spinacola je lijepo prošao po lijevoj strani i centrirao na drugu stativu gdje je bio Paolo Dibala i iz poluvoleja matirao Samira Handanovića za 1:1.

Inter je najbolju priliku za novo vođstvo imao u 63. minuti kada je Hakan Čalhanoglu šutirao iz slobodnjaka iskosa sa lijeve strane, ali je pogodio samo prečku.

Roma je do trijumfa stigla u 75. minuti susreta. Džeko je napravio prekršaj na 35 metara od svog gola, Lorenco Pelegrini je sjajno centrirao, a Kris Smoling je glavom matirao Handanovića za konačnih 2:1.

Ovaj poraz bi mogao i značiti kraj za Simonea Inzagija na klupi Intera.