Zvijezda franšize "Igare gladi" odrasla je u konzervativnoj porodici u Luisvilu u Kentakiju i smatrala se republikankom, ali postala je liberalnija oko 16. godine.

U naslovnom intervjuu za oktobar 2022. izdanje američkog časopisa "Vogue", 32-godišnjakinja je priznala da su izbori u Americi 2016. godine stvorili razdor u njenoj porodici i da je popravljanje tih odnosa bila stalna borba.

"Jednostavno sam toliko naporno radila u posljednjih pet godina da oprostim svom tati i svojoj poridici i pokušam razumjeti: to je drugačije. Informacije koje dobijaju su drugačije. Njihov život je drugačiji. Pokušala sam prijeći preko toga i stvarno ne mogu. Ne mogu. Žao mi je što samo oslobađam iz sebe, ali ne mogu se više zamajavati s ljudima. Vi živite u Sjedinjenim Američkim Državama. Morate biti politički opredijeljeni. Previše je strašno. Politika ubija ljude" zaključila je Lorensova.

Dženifer je otkrila da stalno ima noćne more o konzervativnom političkom komentatoru Takeru Karlsonu i bila je uzrujana kada je zemlja glasala za bivšeg predsjednika SAD-a, Donalda Trampa.

(Film News)