Ona je zajedno sa predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH Draganom Čovićem boravili u Unsko sanskom kantonu.

U Bihaću su predsjednik Kantonalnog odbora Franjo Jurić i predsjednik Gradskog odbora Saša Sokač dočekali stranačko vodstvo, te su na održanom sastanku govorili o aktualnoj političkoj situaciji na prostoru USK kao i problemima s kojima se suočavaju Hrvati na području kantona. Jurić je istaknuo i aktivnosti kantonalnog izbornog štaba oko priprema za predstojeće Opštr izbore u BiH.

Krišto je naglasila glavne tačke Programa za Opšte izbore u BiH, ističući snagu HDZ-a BiH i zajedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH, te izrazila uvjerenje kako će Hrvati imati svoje legitimne političke predstavnike na svim razinama vlasti u BIH te zaštiti i ostvariti ustavnu jednakopravnost u BiH.

"Hrvatski narodni sabor BiH je jednoglasno podržao jednog kandidata, za poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH, na predstojećim izborima pokazat ćemo pobjedničku snagu koja će osigurati potpunu ustavnu jednakoravnost sa druga dva konstitutivna naroda u BiH. Nakon čega ćemo pokazati odgovornost za budućnost, osigurati i razvijati dimenzije napretka, gospodarskog rasta i razvoja u svakom smislu na svim područjima u BiH", kazala je Krišto.

Čović je naglasio kako kandidati HDZ-a BiH čine spoj novih mladih osoba i osoba s iskustvom koji na savršen način mogu realizirati zacrtane ciljeve i snažnim radom i zajedništvom hrvatskog naroda biti važan faktor razvoja BiH.

Govoreći o aktivnoj kampanji na terenu, uz podršku kandidatima u Unsko sanskom kantonu, istaknuo je kako se mora voditi pozitivna kampanja svakom smislu. Čović i Krišto su se susreli u Gradskoj upravi Bihać sa gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem i njegovim saradnicima.

Razgovarano je o trenutnoj poziciji i funkcioniraju Bihaća, te Katoličkom školskom centru i njegovoj izgradnji, kao strateškom projekatu te kako dati doprinos da se neka pitanja ubrzaju i konačno riješe.

Sagovornici su postigli visoko saglasje oko određenih tema, istaknuto je nakon sastanka održanog u Gradskoj upravi Bihać.