Pojedini muškarci sa velikim samopouzdanjem jedva čekaju da vide njen pogled, drugi se pak stide i vode ljubav sa ugašenim svjetlom, a ima i onih nesigurnih koji se oduzmu kada se prvi put skinu pred njom.

Ipak, postoje neka nepisana pravila šta ženama prvo prođe kroz glavu kada ugledaju partnerov penis.

- Zanimljivo, ali najvećem broju žena prvo prođe kroz glavu boja njegovog penisa, koja je obično, zbog uzbuđenosti drugačija od ostalih, penisu bližih dijelova tijela.

- Jedan broj žena nije naročito srećan kada oko partnerovog penisa primijeti "šumu" i "neprobojan štit", pa im prođe kroz glavu da su zreli za makar malo šišanja.

- Ukoliko je partnerov penis premali u odnosu na prosječne, u njima se javi ili sažaljenje i briga kako se on nosi sa tim, ili se pak zapitaju da li je partner uopšte svjestan da je "ispod standarda".

Ako je riječ o prevelikom penisu, umjesto početnog oduševljenja koje se javlja kod manjeg broja žena, veći dio njih obuzme strah kako će on stati u njih i da li će ih odnos boljeti.

- Nema žene koja ne voli da kod muškarca primjeti higijenu na visokom nivou. Ako je oko penisa i sa njim samim sve ok kada su mirisi u pitanju, dodatno će se uzbuditi, ali ako je higijena na niskom nivou, to je čak može odbiti. Ponekad i trajno.

- Najveći broj žena voli penis koji je blago zakrivljen i prosječne je veličine. Ako naiđu na partnera sa takvim polnim organom, jednostavno će se istopiti od sreće što će i muškarac odmah primetiti, piše 24Sedam.