Kako nezvanično saznajemo, motiv su navodno ranije neraščišćeni odnosi sa Vasiljevićem o kojima detaljnije osumnjičeni nisu bili voljni govoriti pred istražiocima.

Kako je Vasiljević rekao za "Nezavisne novine" ne poznaje mladiće koji su osumnjičeni za pljevinu njegovog vozila dok Larisu "poznaje iz grada".

"Ni sa njom nisam imao nekih dodirnih tačaka i mislim da iza svega zapravo stoji neko četvrti", rekao je Vasiljević.

Međutim, Vasiljević nam sa sigurnošću nije mogao reći ko bi eventualno želio da mu naudi.

Za Salihovića i Husakovića postoji sumnja da su kao saizvršioci u toku noći 26. na 27. juna ove godine, došli na parking u ulici Cara Dušana u Doboju gdje je bio parkiran citroen kojeg je koristio Vasiljević.

Vozilo su posuli zapaljivom tečnošću nakon čega su ga zapalili.

"Tom prilikom je i oštećen  opel korsa od S.K. koji se nalazio parkiran u neposrednoj blizini", navode iz Policijske uprave Dooboj.

Za Spahićevu je utvrđeno da postoji sumnja da je dvojcu pomogla u izvršenju krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti.

Sumnja se da im je omogućila da neposredno prije i poslije paljevine koriste stan koji se nalazi u blizini lica mjesta, a koji je prethodno iznajmljen.

Kako navode iz Policijske uprave Doboj, ovom prilikom je vlasniku citroen pričinjena materijalna šteta od oko 12.000 KM, a vlasniku opel korse oko 700 KM.

"L.S. je 8. jula određen pritvor do 30 dana, a S.S. i D.H. su 12. jula uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj", navode iz policije.

Nepoznate osobe su od januara 2021. do juna ove godine zapalile tri njegova automobila. Posljednje podmetanje požara pod vozilo koje koristi Vasiljević desilo se 27. juna ove godine kada je zapaljen "sitroen" u ulici Cara Dušana u Doboju. Utvrđeno je da je vozilo najvjerovatnije posuto benzinom i zapaljeno, a tom prilikom, usljed širenja vatre, oštećen je i opel korsa koji je bio parkiran u blizini.

Samo nekoliko mjeseci prije tog slučaja, 27. februara ove godine, zapaljen je skupocjeni rendž rover, koji koristi Aleksandrova supruga Adrijana.

Vozilo je totalno uništeno, a šteta na njemu je procijenjena na oko 30.000 KM. Prošle godine u januaru u starom gradu u Doboju zapaljen je BMW X6, koji je koristila Adrijana.

Podsjećamo, Vasiljević je više puta hapšen i poznat javnosti i po aferi s katoličkim sveštenikom kojeg je ucjenjivao porno-snimcima zajedno s bivšom djevojkom Saškom Kovačević, poznatom ka "fatalna Saška". Osuđen je na sedam mjeseci, a Kovačevićeva na godinu zatvora zbog ucjene sveštenika.

Vasiljević se bavi "bodibildingom", u kojem je dosta uspješan i osvajao je brojne medalje.