To je danas potvrdila republički javni tužilac Sanja Tadić Stojisavljević, koja rukovodi ovom istragom.

"U predmetu 'Zeljković i drugi' finalizacija istrage će biti u kratkom roku, kao i podizanje optužnice", rekla je Tadić Stojisavljevićeva na ročištu direktoru bolnice "Sveti Apostol Luka" u Doboju Mladenu Gajiću, optuženom za nesvjestan rad u službi, takođe u vezi sa nabavkom medicinske opreme tokom pandemije.

Gajić je, kako je danas rečeno u Okružnom sudu u Banjaluci, pristao na 10 mjeseci zatvora te je već samoinicijativno isplatio 82.320 KM odštete za štetu pričinjenu budžetu grada Doboja.

Sanja Tadić Stojisavljević je navela da su se sumnje u krivično djelo za koje je optužen Gajić pojavile tokom istrage koja se vodi protiv Zeljkovića i drugih, kao i da je "spona" bila banjalučka agencija "Travel 4 Fun", preko koje je nabavljan dio medicinske oprema za Srpsku, ali je naglasila da je predmet protiv Gajića razdvojen.

Na pitanje sudije da li nakon sporazuma Gajić ima nekih obaveza u vezi sa drugim postupkom, Tadić Stojisavljevićeva je to odbacila.

"Nema posebnih obaveza. Njegove radnje nemaju veze sa radnjama Zeljkovića i drugih", rekla je ona.

Podsjetimo, kako su "Nezavisne novine" ranije objavile, Republičko javno tužilaštvo vodi istragu protiv Zeljkovića, kao i protiv direktora firme "Procontrol" Slavka Bojića, te direktora firme "Promeding" Dragana Dubravca i vlasnika turističke agencije "Travel 4 Fun" Sašu Markovića.

Četvorica osumnjičenih, podsjetimo, uhapšeni su u istoj policijskoj akciji, u sklopu istrage koja se odnosi na sporne nabavke medicinske opreme za potrebe Instituta.

Naime, kako se, između ostalog, sumnja, medicinske maske, čija ja nabavna vrijednost 0,36 KM, Institutu su fakturisane po cijeni od 6,90 KM.