-Na žalost da danas nismo čuli ni jednu pohvalu na izvršenje budžeta, odnosno da je zabilježen suficit od preko 5 miliona KM.Odgovorno tvrdim, da je zaustavljeno oduzimanje narodnog novca u višemilionskim iznosima. Prevashodno se pričalo o zaustavljanju projekata. Medjutim, ponovo tvrdim da je zaustavljena krađa unutar tih projekata, kada su ugrađivanja uvijek bila prisutna. Fakturisali su se višestruko veći iznosi, dok se u praksi uradio daleko manji obim poslova. –rekao je Petrović.

Zatim se osvrnuo konkretno na Gradsku Toplanu.

-Što se tiče relokacije određenih budžetskih sredstava, indikativno je da niko nije govorio kakvo je stanje zatečeno u javnim preduzećima.Podsjećam da su ista brutalno opljačkana. Recimo kada smo prošle godine imali situaciju u Gradskoj toplani da nedostaju tri plate, čujete diskusiju da je gradska uprava davala novac Toplani, iako je poznato da smo pomogli tek toliko da zadovoljimo tekuće potrebe koje se odnose na primanja zaposlenih. Naravno da bi smo bili presrećni da smo u svakom preduzeću zatekli barem pozitivnu nulu, što bi nam otvorilo mogućnosti da možemo ući u investicioni ciklus.

-Petrović je postavio pitanje Komisiji za izbor i imenovanja koja je sprovela konkursnu proceduru za imenovanje direktora Centra za socijalni rad, da li je kandidat u posljednjih mjesec dana završio novi fakultet jer sa postojećim zvanjem u ranijoj proceduri nije dobio saglasnost ministra Šeranića?