On je uhapšen u okviru akcije kodnog naziva ''Sover'', a osumnjičen da je provaljivao u kuće i stanove i krao sve što je bilo vrijedno, novac, zlato, nakit...

"Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u okviru akcije kodnog naziva 'Sover', koja je usmjerena na rasvjetljavanje krivičnih djela teške krađe lišili su slobode P.Z. iz Mostara. Prilikom lišenja slobode lice Z.P. je pružalo aktivni otpor, čime je počinilo krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje", navodi se u saopštenju policije.

Istog dana na osnovu naredbe Okružnog suda Banjaluka, izvršen je pretres stana u Banjaluci, koji koristi Z.P., kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Policija je pronašla novac u različitim apoenima i valutama ukupne vrijednosti 2.230 KM, pet skupocjenih ručnih satova, bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ''kokain'', smeđa praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'heroin', tablete, patike, garderoba.

"U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je Z.P. na području grada Banja Luka, u vremenu od 2020. godine do 06.06.2022. godine, izvršio devet krivičnih djela teška krađa, kojima je pričinjena ukupna materijalna šteta u iznosu od oko 100.000 KM", navode iz policije.

Takođe, je utvrđeno da je za istim raspisno pet aktivnih centralnih potjernica Opštinskog suda Mistar i Široki Brijeg, zbog čega je juče predat policijskim službenicima Centra sudske policije KSB Novi Travnik.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac OJT Banjaluka, a nakon kompletiranja predmeta slijedi podnošenje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima OJT Banjaluka.