Statistika govori da se najviše provala u stanove događa za vreme godišnjeg odmora i u dane vikenda kada niste u kući ili stanu. U cilju pružanja adekvatnije zaštite, savjetujemo da građani i sami preduzmu određene mjere zaštite. Ovom prilikom, našim građanima šaljemo par savjeta. 

Naime, ako idete na godišnji odmor, o tome obavjestite svoje komšije, kako bi obratili pažnju na vašu imovinu dok vi niste tu. Ako ste u mogućnosti, pored glavne brave, na ulaznim vratima ugradite i dodatnu, pomoćnu bravu.

Nakit i novac povjerite na čuvanje rodbini ili stavite u sef neke banke. Fotografišite nakit i dragocjenosti zbog prepoznavanja i lašeg pronalaska. Zapišite serijske brojeve skupocijenih uređaja ( tehničke robe) i oružja.

Ne spuštajte roletne na prozorima do kraja, jer izvršioci krivičnih dijela na štetu imovine i to prate, ako primjete da su roletne supuštene par dana, odmah će zaključiti da u stanu nema nikog.  

Ne ostavljajte ključeve ispod otirača, u obući, saksijama za cvijeće i slično, jer kriminalci itekako znaju za skrivanje ključeva na tim mjestima. Takođe, bez obzira koliko kratko napuštate vozilo, nikad ne ostavljajte ključeve u njemu.

Ne ostavljajte poruke na društevnim mrežama i dr.javnim mjestima, o svom odsustvu obavjestite samo one koje je neophodno. 

Policijska uprava Bijeljina apeluje na građane da povedu računa o zaštiti svoje imovine, kao i da prijave policiji kretanja sumnjivih i nepoznatih lica i vozila, naručito u naseljima i ulicama gdje je očigledno mala frekvencija kretanja lica i vozila.  

Sva sumnjiva dešavanja i kretanja nepoznatih lica prijavite na broj 122 koji je besplatan, ne morate se predstavljati poziv može biti anoniman.