Glumci iz serije gostovali su 2016. godine u jednoj emisiji, prilikom čega su se osvrnuli na prvu sezonu. 

Teorije obožavalaca bile su glavna tema tog razgovora, a jedna od njih se obistinila u četvrtoj sezoni.

Upozorenje: Tekst sadrži spojlere

Naime, Gejten je govorio o svojoj omiljenoj teoriji fanova koju je video na internetu, prenosi B92.

"Video sam jedan video-snimak. Tip je govorio da je većina laboratorijske djece mrtva, osim Jedanaest, dakle od jedan do deset, a drugi su protjerani u Upside Down. Nisu mogli da izađu", rekao je Gejten.

"To što su tako dugo bili u Upside Down, možete da vidite, uticalo je na Vila, uticalo je na sve. Preobrazili su se u ono što je bilo čudovište. Dakle, čudovište je nedavno laboratorijsko dijete", ispričao je glumac.

Mili BobI Braun, koja u seriji glumi Eleven (Jedanaest), nakon njegovih izgovorenih rečenica iznenađeno je uzdisala. Upside Down u seriji je, inače, alternativna dimenzija koja postoji paralelno s ljudskim svijetom.

Na kraju, ova teorija nije daleko od istine. Obožavaoci sada masovno komentarišu video-snimak iz 2016. godine i nazivaju Mataraca genijem.

"Obožavalac koji je smislio teoriju sada se smiješi", "Autori su ili pisali bilješke ili je sve ovo samo slučajnost", "Milina reakcija je ista kao i moja tokom gledanja epizode", "Nije imao pojma da će otkriti kraj serije", "Otkrio je sve", "Tvorci su iskoristili teoriju fanova", samo su neki od komentara.

Fanovi su na četvrtu sezonu čekali tri godine.

Inače, četvrta sezona serije na Netfliksu je osvanula 27. maja s ukupno sedam epizoda. 1. jula biće objavljene još dvije finalne epizode pod naslovima "Papa" i "The Piggyback". Finalna epizoda trajaće čak dva sata i 19 minuta.

Prva sezona ove serije izašla je 2016. godine, a srušila je rekord gledanosti u prvom vikendu prikazivanja skinuvši s trona drugu sezonu serije "Bridgerton".