Osiguravajuća društva u Republici Srpskoj su ukinula pogodnosti koja su do sada imali vozači, što u suštini znači da cijena nije porasla, već je u onom okviru kako je to zakonski predviđeno.

Predsjednik Udruženja društava za osiguranje Srpske Bojan Popović kaže da su ukinuti sitni bonovi poput onih za gorivo, dio popusta prilikom tehničkog pregleda i sl.

– Prostora za te pogodnosti više nema, štete rastu, one su otprilike porasle za nekih 35 odsto i uz inflaciju i rast cijena rezervnih dijelova vozila osiguravajuća društva nemaju više prostora da dio svog kapitala ‘poklanjaju’ osiguranicima. Na kraju krajeva, ovo je urađeno da bi se društva zaštitila, da ukoliko dođe do štete pričinjene vozilu, mogu je isplatiti i nadoknaditi – kazao je Popović za Klix.

On pojašnjava da su popusti, koji su do sada davala osiguravajuća društva, bila mimo zakonskih odredbi, a da će ubuduće poštivati zakon.

– Zakonska odredba je ta da nema tih bonusa, društva su do sada izlazila u susret pojedincima. Ovo je džentlmenski dogovor između društava da se ne bi desio problem sa kapitalom u samim društvima za osiguranje. Bonusi za savjesne vozače su na snazi i zagarantovani zakonom, nema tu nikakve značajnije promjene – podvlači Popović.