Ako se pitate zašto bi to htjeli? Pa, reći ćemo samo da mnogi seks smatraju boljim i uzbudljivijim od vođenja ljubavi. U nastavku vam otkrivamo poze koje bi svi zaljubljeni parovi trebalo da probaju ako žele da iskuse istinski osjećaj miješanja seksa sa vođenjem ljubavi.

Uvijeni anđeo

Ova poza je definitivno jedna od najintimnijih u seksu. Njena osnova je položaj "kašike", što znači da vam daje trenutni osjećaj bliskosti sa partnerom. Nakon zauzimanja položaja kašike, djevojka se mora malo sklupčati na boku, sa koljenima privučenim do grudi. Ovo omogućava muškarcu dubok i intenzivan pristup. S druge strane njegove ruke ostaju slobodne da je nježno miluje dok su im tijela sve vrijeme isprepletena.

Lotosov cvijet

Zadatak muškarca je da sjedi i da noge drži prekrštenima, zauzimajući čuveni položaj Bude. S druge strane žena ima misiju da sjedi na njegovim nogama, obavija svoje ruke oko muškarčevog vrata, dok ga butinama steže i privija uz sebe oko pojasa. Ova poza djeluje malo ekstremno, ali je zapravo ispunjena nježnošću i senzualnošću. Ona omogućava paru da istraži svoje granice, kao i da razmjenjuje nježne poljupce.

Poza blizanca

U ovom položaju muškarac i žena sjede jedno naspram drugog. Za razliku od lotosovog cvijeta, muškarac sada ima zadatak da ispruži noge, dok se djevojka smješta u njegovo krilo sa nogama savijenim u koljenima. On ima mogućnost da se podupire, stavljajući ruke iza sebe i oslanjajući se na njih, a ona može da učini isto ili da se pridržava za njegova ramena, prenosi zenskimagazin.rs.