Pajić je, kako ističu iz Suda BiH, optužen za organizirani kriminal, odnosno krijumčarenje robe, tešku krađu, iznudu i drugo.

Ovaj optuženi je bio u bjekstvu, te je uhapšen u Sjevernoj Makedoniji, a zatim i izručen BiH, te mu je određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva.

"Pritvor prema ovom rješenju može trajati najduže dvije godine računajući od dana hapšenja, odnosno do 12. maja 2024. godine ili do druge odluke Suda", saopštili su iz Suda BiH.

Sud je, u međuvremenu, izdao i naredbu kojom se povlači međunarodna potjernica Suda BiH za Pajićem, te van snage stavio i naredbu za izdavanje centralne potjernice.

Iz Tužilaštva BiH su saopštili da je Pajić uhapšen na području Kumanova, u Sjevernoj Makedoniji, nakon kršenja mjera zabrane i višemjesečnog bjekstva, a na temelju međunarodne potjernice.

Kako su dodali, radi se o jednom od optuženih u predmetu "Volan", koji obuhvata više osoba optuženih za organizovani kriminal povezan sa krađama velikog broja skupocjenih automobila u BiH.

"Nakon izručenja optuženog, Sud BiH odredio mu je pritvor od najduže dvije godine, te će na taj način biti omogućeno dalje procesuiranje optuženog na temelju optužnice kojom ga Tužilaštvo BiH tereti za više krivičnih djela, povezanih sa organizovanim krađama skupocjenih vozila na području BiH", saopštili su juče iz Tužilaštva BiH.