Advokati Marko Mikeš i Saša Labotić su to izjavili u Okružnom sudu u Banjaluci, gdje je u ovom slučaju počelo suđenje optuženoj osmorici. Naime, za šverc droge optuženi su i Banjalučani Milorad Vuković zvani Luis (43), Luka Brković (27), Filip Bojić (30), Goran Đurica (43), Saša Mirković (27) i Aljoša Marić (26).

Advokati Mikeš i Labotić zatražili su da njihovi klijenti Zečić i Marjanović budu prvi saslušni na nastavku sljedećeg ročišta. Tužilac Dalibor Vrećo potvrdio je da su u toku pregovori u vezi sa zaključenjem sporazuma i rekao da se ne protivi da se Marjanović i Zečić saslušaju na sljedećem ročištu. 

S druge strane, advokati ostalih optuženih nisu saglasni  da dvojac bude prvi saslušan na suđenju.

"Mislim da saslušanje Zečića i Marjanovića doprinosi da se stvori slika prividnog stanja u ovom slučaju kakvo zaista nije", kaže Živko Bojić, Vukovićev advokat.

Vrećo je najavio da će optužbe protiv optuženih dokazivati sa 43 svjedoka, 219 materijalnih dokaza i vještacima.

Podsjetimo, "Nezavisne novine" ranije su objavile optužnicu protiv ove osmorke, koju terete da su zajedno od kraja 2019. godine do 6. decembra 2021. u Banjaluci nabavljali, držali, posredovali u prodaji i prodavali kokain i konoplju.

Kako se navodi, Vuković i Brković su nabavljali veće količine kokaina, nakon čega je Brković drogu, radi dalje prodaje, predavao Marjanoviću i Đurici.

Marjanović je tako, ističe se, u drugoj polovini 2020. godine najmanje četiri puta od Brkovića preuzimao kokain, koji je po Brkovićevim uputstvima predavao Đurici u banjalučkoj teretani.

"Brković i Đurica su drogu u teretani miješali sa drugim supstancama, kako bi povećali količinu, te su je vagali i pakovali u pakovanja od oko jednog grama, nakon čega je Brković sam prodavao kokain krajnjim korisnicima", navodi se, između ostalog, u optužnici.

Marjanovića terete da je 17. maja 2021, po uputstvima Brkovića, od nepoznate osobe uzeo blizu gram kokaina, koji je radi dalje prodaje nosio P.N.

"Kada je 8. oktobra 2021. Marjanović zbog obaveza na poslu bio spriječen da P.N. proda kokain, Đurica je, po odobrenju Brkovića, P.N. u ugostiteljskom objektu u Banjaluci prodao gram droge za 100 KM", navodi se u optužnici.

Brkovića i Bojića terete i da su konoplju predavali Zečiću i Marjanoviću. Zečić je od Brkovića preuzimao drogu u količinama od po 500 grama, a Marjanović je preuzeo od Brkovića i  Bojića drogu od oko 500 grama i predavao Zečiću, koji je tu drogu u više navrata i prodavao.