Na svom Instagram nalogu Milan Laća Radulović čestitao je srpskoj predstavnici na odličnom petom mestu koje je zauzela na Evrosongu, ali je isto tako poručio i sledeće:

– Čestitke Konstrakti. Srbiju ste predstavljali kako dolikuje. Čestitke i Ukrajini na pobedi. Čestitke kompozitoru pobedničke pesme što zna pesmu Ace Lukasa „Soba za plakanje”, koju je komponovao Futa!

ŠTO JES , JES

Tim povodom pozvali smo PR Ace Lukasa Sašu Mirkovića, koji nam je dao komentar na Laćinu konstataciju:

–  To ne znači ništa drugo nego da smo otišli na Evroviziju, mi bismo pobedili. Što se tiče samog plagijata, ne bih da ulazim u suštinu, ali definitivno da vole Lukasa. Siguran sam da bi nam Ukrajinci dali 12 bodova da je Lukas predstavljao Srbiju.

–  Nema tu mesta za tužbu jer je to prosto nemoguće. Što se tiče pobedničke pesme, ne mogu da kažem da je njihova pobeda bila čisto politička – priča Saša za naš list i dodaje:

TRIK FORA

Saša je takođe skrenuo pažnju na to da je od početka komentarisao da Konstrakta neće pobediti na Evroviziji:

– Mi smo ove godine imali predstavljanje sa trik forom. Koristili smo foru sa koronom i globalnu priču, a ja sam odmah rekao da to neće da prođe. Ne može da prođe nešto što nema pevanja. Žena nije pevačica, ona je kantautor koji me podseća na Marinu Abramovič – priča Mirković i dodaje:

E sad, ako postavimo pitanje da li je kupila publiku, odgovor je da, a ako postavimo pitanje da li je RTS dobro izlobirao, odgovor je ne, jer to nikada nisu znali dobro da urade. Mogli su da istrguju sa drugim zemljama, jer se to inače radi. Ko nama da 12, mi damo njima. Ne kažem da ovaj rezultat koji smo ostvarili nije dobar, ali nije najbolji. Moglo je to još bolje.

NULA JE NULA

Nakon Mirkovića pozvali smo i Acu Lukasa, koga je ova informacija sačekala odmah po sletanju u Beograd, budući da je u subotu veče nastupao u Lincu.

– Nisam ispratio dešavanja na Evroviziji jer sam imao nastup, a i nisam se mnogo oko toga ni zanimao. U svakom slučaju, pobedili smo a da nismo ni otišli. Svi su nas pokrali jer je pobedila pesma koju sam ja otpevao još pre 20 godina. Šta dalje da kažem. Olja Kovačević se navikla na nule, pa je i tamo tako prošla – zaključio je Lukas za naš list.

Nešto kasnije Lukas se oglasio na svom Instagram nalogu:

Pobedili smo a da nismo ni otišli. Svi nas pokrali. Pesma „Soba za plakanje” od pre 20 godina je pobedila! Čestitamo!

Pokušali smo da stupimo u kontakt i sa Laćom i Futom Radulovićem, ali se do zaključenja ovog broja nisu javljali na naše pozive.