"Glavni cilj, a to je prolazak u finale, ispunjen je. Sad smo opušteniji. Šta god da se desi večeras, mi smo već postigli nešto i stekli neku poziciju", rekla je Ðurić, preneo je sajt RTS.

Konstraka, pjevačica, tekstopisac i arhitektkinja Srbiju će predstaviti pjesmom "In corpore sano", koja je po formi najbliža tetarskom kabareu.

Domaćini Pjesme Evrovizije 2022, Alesandro Katelan, Laura Pausini i Mika, poželjeli su publici širom svijeta dobrodošlicu.

Na početku večerašnjeg spektakla u Torinu nastupila je velike zvijezda italijanske pop scene Laura Pausini na radost publike koja je uživala u refrenima njenih najvećih hitova.

Na početku Eurosonga je poslata poruka mira koja se sa torinskih trgova prelila u Palo Olimpik areni.

Predviđen je i nastup italijanskog benda Maneskin koji je pobijedio na prošlogodišnjem Eurosongu u Roterdamu.

Njemački mediji, nazivaju srpsku predstavnicu u Torinu "srpska Ledi Gaga", i pitaju se da li je njen nastup ipak previše nekonvencionalan za pobjedu.

Pred večerašnje finale nastup Konstrakte u polufinalu Eurosonga je najgledaniji u trendinu u odnosu na njenu konkurenciju u Torinu.

Kako kladionice predviđaju prvi favorit večerašnjeg takmičenja su predstavnici Ukrajne, dok je Konstrakta 6. kandidat za pobjedu u Torinu.

Srpska predstavnica privukla je veliku pažnju svjetske javnosti kako svojom pojavom, tako i stajlinzima.

Interesovanju za nju na Evroviziji ne prestaje, a nedavno je stigla informacija da je Konstrakta uspjela da se upiše u istoriju Evrovizije, jer je ovo prvi put da se izvodi pjesma koja kombinuje latinski sa drugim jezikom.

Uz Srbiju u finale nakon drugog polufinala Eurosonga plasirali Belgija, Češka, Azerbejdžan, Poljska, Finska, Estonija, Australija, Švedska i Rumunija.

Prvo polufinale Pjesme Evrovizije održano je 10. maja.

Na njemu je nastupilo 18 zemalja, u finale su ušli predstavnici Švajcarske, Jermenije, Islanda, Litvanije, Portugalije, Norveške, Grčke, Ukrajine, Moldavije i Holandije.

Konstrakta dobila nagradu za najbolji umjetnički nastup

Predstavnica Srbije na ovogodišnjoj Pjesmi Evrovizije Ana Ðurić Konstrakta, uoči finalne večeri, dobila je nagradu "Marsel Bezanson" za najbolji umjetnički nastup na takmičenju u Torinu.

Nagrada, koja nosi ime po idejnom tvorcu Pjesme Evrovizije, dodijeljena je predstavnici Srbije uoči nastupa u finalnoj večeri takmičenja, prenosi RTS.

Za najbolju kompoziciju nagrada je dodijeljena predstavnici Švedske Korneliji Jakobs, dok je nagradu od novinara dobio predstavnik Velike Britanije Sem Rajder.

Nagrade "Marsel Bezanson" dodjeljuju se od 2004. godine, kada je nagradu za najbolju kompoziciju dobilo "Lane moje" Željka Joksimovića.