- Čast mi je što među prvima mogu da čestitam gospodinu Milanu Krkobabiću na ponovnom izboru na mjesto predsjednika državotvorne i jedinstvene partije u Republici Srbiji „PUPS - solidarnost i pravda“. PUPS je nama u Republici Srpskoj bio i ostao uzor kako jedna partija treba da se bori za poboljšanje socijalnog i ekonomskog položaja penzionera, a sada i poljoprivrednika i radnika. Naš strateški cilj je da ostvarimo ono što je PUPS već uspio na političkoj i javnoj sceni Srbije, prije svega mislimo na jedinstvo sa udruženjima penzionera. Borićemo se da postignemo takvu političku moć da možemo, kao i PUPS, da obezbijedimo 13. penziju za naše penzionere, besplatan prevoz za starije od 65 godina i preporod našeg sela. Podrška predsjednika Aleksandra Vučića zalaganju PUPS-a da penzije prate rast plata u javnom sektoru veliko je priznanje njihovoj politici, ali i motivacija za politiku PUP-a u Republici Srpskoj, koji se ugleda na PUPS - istakla je predsjednica Partije ujedinjenih penzionera Republike Srpske Vinka Pušonja.

Na skupštini PUPS-a usaglašeno je da ova partija zvanično u svom fokusu ima, pored penzionera, i poljoprivrednike i proletere, pa je, u skladu sa time, njen novi pun naziv: „Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera - solidarnost i pravda“, odnosno skraćeni naziv joj je: „PUPS - solidarnost i pravda“.

- PUPS raste i razvija se. Uz penzionere tu su i poljoprivrednici i proleteri Srbije. Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera čvrsto drži u svojim rukama barjak solidarnosti i pravde. Čuvamo, štitimo i branimo osnovni vrijednosni stav „tri P - penzije prate plate“, to je naša tekovina - izjavio je predsjednik PUPS-a Milan Krkobabić.

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da u Milanu Krkobabiću i PUPS-u ima pouzdane saradnike i ljude koji znaju i umiju da daju pravi doprinos uvijek kada je potrebno da se zaštite nacionalni i državni interesi.

- Penzioneri su uvijek najodgovorniji dio društva. Oni žive sa svojom državom, oni razumiju svoju državu i sve njene probleme. Znam koliko volite svoju zemlju i da možete da razumijete čak i neke teške mjere, kao što smo imali 2014. godine. Naš zajednički cilj je da sačuvamo mir i stabilnost naše zemlje i da pokažemo da imamo morala i duše da sačuvamo naše tradicionalne prijatelje, ali i da idemo naprijed i da razmišljamo o tome kako da gradimo nove puteve, pruge, bolnice i cijelu Srbiju, kao i veće plate i penzije - dodao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Svečanoj sjednici prisustvovali su i predsjednik Radničke partije Crne Gore Maksim Vučinić i Aleksandar Đurđev, predsjednik Srpske lige - koalicionog partnera PUPS-a.