Kolona ljudi, više hiljada građana, navijača, još od jutra je pristizala na "Bare" kako bi odala počast u komemorativnoj sobi.

Na groblju su fudbalski velikani, ljudi iz političkog kulturnog i javnog života, poštovaoci lika i djela fudbalskog mađioničara, kako bi posljednji put rekli zbogom Štrausu sa "Grbavice".

Zvanice koje su bile u Narodnom pozorištu u Sarajevu, gdje je danas nešto ranije održana dostojanstvena i emotivna Komemorativna sjednica u čast Ivice Osima, takođe prisustvuju i sahrani Gradskom groblju "Bare".

Na sahranu legendarnom Švabi došli su između ostalih Dragan Stojković Piksi, Srećko Katanec, Dušan Bajević, Zvonimir Boban, Predrag Pašić, Safet Sušić, Blaž Slišković, Savo Milošević, Ivan Ćurković, Mehmed Baždarević, Faruk Hadžibegić, Nikola Nikić, Elvir Bolić, Dragan Škrba, Muhamed Konjić, Refik Šabanadžović, Dragan Škrba, Radmilo Mihajlović, Tomislav Ivković, Mirsad Fazlagić, Dino Đurbuzović, Husref Musemić, Mišo Smajlović, Zdenko Jelić, Mehmed Janjoš...

"Ja sam bio jako vezan za šefa. On je bio naš šef. Zadužio me jako. On se borio za mene. Cijenio je kvalite, ja sam mu to vraćao. Došao sam da ga posljednji put pozdravim. Bio je normalan, jednostavan i to ga je činilo velikim. Bio je ispred svog vremena u nogometu. Otišao je veliki trener i veliki čovjek", rekao je Srećko Katanac, na groblju "Bare".

Ivica Osim preminuo je u 81. godini 1. maja u svom domu u Gracu. Bio je trener Željezničara, Partizana, Panatinaikosa, Šturma, Džef junajteda, te selektor Jugoslavije i Japana. Bio je počasni predsjednik Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i Fudbalskog kluba Željezničar.