Incident se desio u mjestu Prebrice kada je, kako saznajemo, oštećeni došao u dvorište kuće osumnjičenog i upućivao njegovoj kćerki pogrdne riječi, nakon čega je njen otac posegnuo za oružjem.

Ovaj događaj policiji u Pelagićevu 12. maja oko 22.50 časova prijavili su pripadnici policije  Brčko distrikta nakon što je u bolnicu u Brčko dovezen N.L. iz Pelagićeva sa prostrelnom ranom u predjelu noge.

"Oštećeni je policijskim službenicima izjavio da je navedenu povredu zadobio u mjestu Porebrice iz vatrenog oružja, pištolja od strane P.P.", navodi se u saopštenju PU Bijeljina. Dodaju da su po zaprimljenoj prijavi postupili su policijski službenici koji su izvršili uviđaj lica mjesta. O svemu navedenom obavješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Ističu da je P.P. uhapšen, a na osnovu narebe Osnovnog suda u Šamcu a pod nadzorom nadležnog tužilaštva izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi, a pronađen je i privremeno oduzet pištolj sa pripadajućim okvirom i municijom, a policija radi na utvrđivanju okolnosti događaja.