"Dočekali smo pravdu i istinu i tu poruku mogu danas poslati iz Gradske uprave. Naše tvrdnje u vezi sa učinjenim kriminalim radnjama u slučaju 'Ekvator' potvrdio je presudom sud u Banjoj Luci", kazao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković na vandrednoj konferenciji za novinare na kojoj je predstavio ovaj uspjeh Grada u sporu protiv tuženih Ekvator d.o.o. Banja Luka i Banigo-Građenje d.o.o. Banja Luka.

Spornim pravnim radnjama, kako je podsjetio - "Ekvator" je preko spornih notara i sudija potraživanje putem cesije prebacio na drugu fiktivnu firmu, a na tu nezakonistost Grad je upozoravao i ranije.

"To su pare građana Banje Luke i zato se ovako srčano borimo. Očekujemo reakciju nadležnih institucija kako bi svi oni koji su dio ovog, ali i drugih spornih slučajeva adekvatno odgovarali", poručio je Stanivuković.

Grad će nastaviti sa pravnim radnjama protiv svih uključenih u ovaj slučaj, u cilju povrata iznosa koji je bespravno odnosno prinudnim putem naplaćen sa računa Grada.

"Ono što je dalje, jeste da ćemo se služiti svim demokratskim alatima u zaštiti interesa Grada", kazao je Stanivuković i najavio za narednu sedmicu da će biti podnesene nove krivične prijave protiv svih odgovornih lica u slučaju "Ekvator".

Podsjećamo, riječ je o slučaju koji se vodio oko vlasništva nad zemljištem na kojem je izgrađena rejonska kotlovnica na Starčevici. U martu ove godine, Grad je pripremio pravne mjere koje planira preduzeti u slučaju "Ekvator" po čijoj je tužbi iz 2018. godine - Odlukom suda sa računa Grada povučeno 2.030.169 KM.