-Izgleda da je kod crvenih trava najzelenija, pa je nakon  Milana (Ju)Tubina, Darka Mitrića i Željka Babića, i Davor Šešić sletio kod Đokića u Socijaliste, i sada mogu formirati samostalni Klub SDS u Klubu SPS-a! Šta je Šešić dogovorio sa Đokićem, šta će dobiti za transfer, da li predsjednika Gradskog odbora SP-a u Banjaluci, nosioca Liste ili Kompenzacione Liste za Narodnu skupštinu Srpske na narednim Opštim izborima  pokazaće vrijeme, ali sam siguran da će ga glasači kazniti i da će doživeti pravi brodolom i salto-mortale na izborima.-napisao je Vukanović, pa zatim dodao sljedeće.

-Da je Šešić prešao u neku opozicionu stranku zbog određenih neslaganja sa ljudima u SDS-u i nastavio opoziciono da djeluje, javnost bi razumjela njegov potez, a ovako je razočarao mnoge i sigurno će zbog njega i sličnih nažalost puno građana na jesen ostati kod kuće i klonuti u apatiju, što i jeste cilj režima.

Gotovo polovina, 7 od 16 poslanika SDS-a napustilo je stranku i Klub u protekle 4 godine, pored crne četvorke u Socijalistima otišli su Kostadin Vasić, Nebojša Marić i Danijel Jošić iz Obrenove Dobojske grupe, a poražavajuće je što su mnogi konvertiti bili nosioci Listi, poput Marića, Šešića, Tubina i Vasića. Politička korupcija je doživila vrhunac, i nešto se mora hitno preduzeti, prije svega izmjenama Izbornoj zakona, kako bi se spriječila trgovina mandatima, ali bi i lideri opozicionih stranaka morali dobro da selektuju kadrove i gledaju ko će biti nosioc listi, da se pokušaju odabrati časni ljudi sa karakterom i iskreni opozicionari, kako bi se na najmanju moguću mjeru smanjila mogućnost pojave tzv „papaka“ koji su počeli da bujaju na političkog sceni od 2014. godine kada je sa dva kupljena poslanika, Vojinom Mitrovićem i Ilijom Stevančevićem,  formirana Vlada Željke Cvijanović.-završio je Vukanović.