Nedavno je Novak na Serbia openu okupio sve članove svog nekadašnjeg tima, gdje je bio i Vajda, podijelio im statue i zahvalio im na svemu što su uradili za njega tokom 15 godina.

Ipak, nismo imali konkretan odgovor na pitanje zbog čega je između njega i Vajde prekinuta saradnja, a ono što je mnoge iznenadilo jeste i činjenica da je Vajda ubrzo preuzeo novog igrača, Slovaka Aleksa Molčana, iako je prvobitno rečeno da želi da odmori od putovanja i da se posveti porodici.

Sada je i sam Vajda po prvi put progovorio o razlozima saradnje sa Novakom Đokovićem, istakavši da je postojala kombinacija različitih razloga.

"Bila je to kombinacija različitih razloga. Zajedno smo zaista dugo i njegove odluke su pokazale da želi da se fokusira na Grend slem turnire - zato bi mogao da pomisli da nije idealno da ima toliko ljudi u svom timu. Želeo je da ih smanji i da ima samo jednog trenera. Ne znam tačno, nikada ga nisam pitao, ali pretpostavljam iz analize njegovog rasporeda turnira da je želeo da smanji svoj tim i izabrao je Gorana Ivaniševića. Nije imalo smisla da ima trenera samo na Grend slemovima, jer treneru je potreban dugoročan plan", rekao je Vajda, prenosi Telegraf.