U velikoj sali na trećem spratu u Sazonovoj 83, okupio se uz članove porodice, veliki broj prijatelja, poštovalaca i predstavnika medija.

Nakon minuta ćutanja i podsjećanja na sve velike uspjehe koje je Sretenović ostvario tokom bogate košarkaške karijere, prisutnima se obratio predsednik KSS, Predrag Danilović koji je podsjetio na zajedničke uspjehe iz 1991. i 1995. kao i na godine izolacije i sankcija koje su njihovu generaciju dodatno približile i učinile da svi žive kao jedan.

Sretenovićev saigrač iz slavnih dana splitske Jugoplastike Dino Rađa pričao je o njihovim danima u Splitu, stvarima koje su ih zbližile i posebnom odnosu koji su imali do posljednjeg dana. U prvi plan, Rađa je istakao Sretnovićevo inteligenciju kako na terenu, tako i van njega, zatim hrabrost, ali i vedar dug koji je Zorana Sretenovića činio spremnim na šalu u svako doba.

FOTO: Košarkaši savez Srbije

Potom se prisutnima obratio i Zoran Stevanović, nekadašnji saigrač, ali i dugogodišnji prijatelj i kum Zorana Sretenovića uputivši emotivnu poruku porodici, ali i posljednji pozdrav svom kumu koji je iznenada preminuo 28. aprila, ove godine.

Sahrana Zorana Sretenovića održaće se danas.