Sada je prvi čovjek ove kompanije, Herbert Dis, i sam potvrdio ono o čemu su kolale glasine. 

"Da, ta dva proizvođača će nastupati u tom šampionatu. Pripreme Porschea za ulazak u F1 su više uznapredovale u odnosu na Audi", rekao je Dis.

Izvršni direktor njemačkog giganta nije ulazio u detalje, tako da ćemo na više informacija morati još da sačekamo. 

Ono o čemu se ranije pisalo, pogotovo u germanskim stručnim medijima, to je da će Porsche ući u Formulu 1 kroz partnerstvo koje planiraju sa ekipom Red Bulla. 

Navodno je F1 interesantna za Porsche zbog cilja da se pređe na sintetička goriva, što je polje gdje je ova marka već značajno investirala.

S druge strane, Audi bi trebalo da kupi McLaren. Postoji nekoliko verzija priče, od toga da bi Audi kupio samo motosport odjeljenje, do toga da bi preuzeli cijeli brend. 

Navodno je već bilo otvorenih ponuda od strane bavarskog proizvođača, ali da nisu bile dovoljno atraktivne. Negdje se može pročitati da bi Audijeva nova ponuda trebalo da iznosi oko 500 miliona evra za kupovinu čitavog McLarena.

Ukoliko se da vjerovati kolegama iz Njemačke, i Porsche i Audi će ući u Formulu 1 tek poslije 2026. godine, jer se zada očekuju ozbiljne promjene pravila u ovom šampionatu.

(AutoRepublika)