Litija, u kojoj je bilo više stotina trebinjskih mališana, krenula je po tradiciji ispred hrama Svetog Jovana u naselju Police i, krećući se šetalištem uz obalu rijeke Trebišnjice i gradskim mostovima, zatim glavnom ulicom i Dučićevom ulicom, zaustavila se u Sabornom hramu u Trebinju gdje su blagosiljane vrbove grančice koje su podijeljene djeci i vjernicima.

“Neka bi i mi, kao i naša djeca, bili otvoreni za blagodat božiju, otvoreni za ljubav božiju, otvoreni za sve ljude i da primamo Carstvo božije, kao što se kaže u jevanđelju, kao što ga djeca primaju čistoga, punoga, radosnoga, širokoga srca”, istakao je vladika Dimitrije u prazničkom obraćanju.

Napominjući da u pretprazničke dane pravoslavni vjernici polako ulaze u velika gospodnja djela, u kojima, kako dodaje, on polaže život za nas i vaskrsava za nas, vladika Dimitrije je kazao da svi imamo plodove toga vaskrsenja i primamo njegove blagoslove.

“Neka ste svi blagosloveni, naročito djeca, i neka bi dao Bog da u radosti dočekamo vaskrsenje našeg Spasitelja”, dodao je vladika Dimitrije.

U trebinjskom Sabornom hramu, na praznik Cvijeti, u nedelju ujutro će biti služeno prazničko jutrenje, a nakon nje sveta liturgija…