Sa druge strane, ima onih koje nisu pristalice estetske hirurgije ili korekcija, imaju strah od igle ili jednostavno ne žele sebe u tom smislu da mijenjaju, pa pribegavaju raznim trikovima za ljepotu.

Jedan od njih je i trik čuvenog šminkera Maria Dedivanovića, čiji je video postao viralan na društvenoj mreži TikTok, a u kome on odaje tajnu kako svojim klijentkinjama šminka usne, koje potom djeluju puno i jedro.

Manekenka Hejli Biber jedna je od njih, koja sa javnošću dijeli svoje male tajne za ljepotu, bilo da je riječ o ritualima njege kože ili trikovima za šminkanje.

Nedavno je podijelila i video "iza scene" i metodu od dva koraka za vizuelno postizanje punijih usana.

Riječ je upravo o tehnici Maria Dedivanovića.

Ona nije jedina koja ovu tehniku primjenjuje, pa smo u proteklih nekoliko mjeseci isto mogli da vidimo i kod pjevačice Adel, glumica Dženifer Aniston i Lili Džejms.

Dedivanović ističe važnost kvalitetne olovke za usne, a mnoge poznate dame su isto potvrdile i istakle da je ona najvažniji saveznik za pune usne.

Kako do punijih usana u dva koraka

Korak 1 - Kupidonov luk

Prvo obratite pažnju na tzv. Kupidonov luk, odnosno na udubljeni dio na gornjoj usni. Ako želite efekat punijih usana, onda taj dio lagano iscrtajte iznad ivice usne, a kako olovkom prelazite ka uglovima, tako se držite prirodne linije usana.

Ako uradite suprotno, usne će izgledati neprirodno, vidljivo iscrtano pa i musavo.

"Zbog ovog koraka, usne izgledaju punije i smanjuje se prostor između nosa i usana", rekao je Dedivanović i dodao kako je bitno ostati unutar ivice usana.

Korak 2 - Donja usna

Ponovite isti proces i na donjoj usni.

"Lagano precrtajte središnji dio donje usne, a kako idete ka uglovima, tako olovkom ostanite unutar prirodne linije", kaže Dedivanović.

On je napomenuo i da precrtavanje donje ivice usana dalje od sredine može značajno da promijeni izgled i da usne mogu izgledati spušteno, pa je bitno da imate mirnu ruku i da dosljedno ispratite oba koraka.

@makeupbymario My liplift technique went viral! Here’s how I do it #mariosLipLift #makeupbymario #lipliftbymario ♬ Lovin It Good-JP - Bold Eagle

(Ona.rs)