Doslovno, izjavila je to za Hayat televiziju Bisera Turković, ministar inostranih poslova BiH, čime je izazvala bijes javnosti u BiH.

Turkovićeva je istakla da, kada ode u SAD, bude iznenađena koliko oko Stejt departmenta vidi šatora u koje su smješteni beskućnici.

"Vi ovdje u Sarajevu, oko Predsjedništva, oko zgrade Vijeća ministara, oko parlamenta, još uvijek nemate šatore sa beskućnicima", rekla je Turkovićeva.

Dodala je da i mi, kako je navela, imamo teških slučajeva "tu i tamo", od čega, kako je navela, ne treba zatvarati oči.

"Ali većina, veliki procenat našeg naroda, može da sastavi kraj s krajem. Ja govorim o prosječnom narodu, ne govorim o onima koji možda imaju mnogo više nego što im je potrebno. Međutim, kada se govori o većini naroda, onda, hvala dragom Bogu, mi imamo solidan život", navela je Turkovićeva.

Ona se, nakon oštrih kritika u javnosti, oglasila na Facebooku i navela da su, kako tvrdi, pojedinci ponovo dio njenih izjava iz intervjua televiziji Hayat "izvukli iz konteksta i pogrešno reinterpretirali".

Međutim, u video-snimku jasno se čuje da je, između ostalog, izjavila da "imamo jako dobar život" te da smo "pomalo razmaženi".

Šta je Turkovićeva rekla poslušajte u videu na kraju teksta.