Petrović i Osmanović danas su održali radni sastank u Doboju na kom su prisustvovali načelnici opština Doboj Istok, Doboj Jug, predstavnici Zeničko-Dobojskog kadnrona i glavni imam IVZ Doboj.

"U Doboju je 6. januara, dan uoči pravoslavnog Božiča, grupa nacionalista organizovala kolonu auta sa srpskim zastavama i defilovala je po gradu Doboju pjevajući pjesmu 'Ne volim te Alija'", navodi se u zahtjevu upućenom gradonačelniku Doboja Borisu Jeriniću, načelniku PU Doboj, Forumu za bezbjednost grada Doboj te Međureligijskom vijeću Doboj.

Kako su dodali, ovaj događaj poremetio je inače dobru i godinama građenu atmosferu nacinalne tolerancije i zajedničkog života pripadnika svih nacija u Doboju.

"Kako se u inače veoma turbulentnim vremenima ne bi ponavljala ovakva dešavanja, učesnici sastanka najoštrije osuđuju opisane događaje i traže od nadležnih policijskih službi da preduzmu hitne mjere na razotkrivanju i procesuiranju učenika sramotne nacionalističke povorke u Doboju", dodaje se u zahtjevu.

Kako su istakli, od gradonačelnika takođe zahtijevaju da se zakaže radni sastanak sa načelnicima opšzina Doboj Istok, Doboj Jug, Tešanj, Gračanica i Usora kako bi se ponovo stvorili uslovi za vraćanje međunacionačnog povjerenja i ponovo uspostavi nacionalna i vjerska tolerancija.