Karijeru australijskog tenisera pratile su brojne kontroveze, a često se isticao i negativnim izjavama na Đokovićev račun, koje često nisu imale osnova.

Ipak, u momentima kada Novak vodi veliku pravnu borbu protiv australijskih vlasti, Kirjos je taj koji ga najglasnije brani i koji je čvrsto stao uz njega u ovim teškim trenucima.

- Mi ga samo tretiramo kao Novaka Đokovića, a ne kao ljudsko biće. Zamislite kako se on sada oseća. Verovatno sada malo želi i podrške od nas drugih igrača. E, pa od mene je ima - rekao je Kirjos u jednom podkastu.

Australijski teniser je, takođe, na svom Instagramu okačio deo gostovanja u pomenutom podkastu gde se osvrnuo na celokupnu situaciju sa Đokovićem.

- On je samo želeo da dođe ovde i igra AO i msilim da je veoma bitno da ga igra. Mi ovde volimo sport. Sport je nešto što bi trebalod a nas spaja. Bez obzira koje si rase, na kraju svi jedni drugima pružamo ruke.Prošlo je mnogo vremena otkako smo bili ovako podeljeni. Mediji su je***i problem, oni nas uništavaju.