Crno-bijeli upisali su sedmu pobjedu u grupi A, a prvu ove godine u takmičenju, dok je italijanski tim na učinku od od jedne pobjede i osam poraza.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Jam Madar sa 18 poena, Kevin Panter i Dalas Mur dodali su pa 17 poena, a dvocifreni sa po 10 koševa bili su Alen Smailagić i Uroš Trifunović.

U poraženom timu najbolju rolu imao je Andrea Mecanote sa 15 koševa.

Već poslije uvodne serije od 12:2, bilo je jasno da izabranici Željka Obradovića neće imati mnogo problema u ovom duleu.

Uprkos izostanku kapitena Radeta Zagorca, Nemanje Dangubića, Alekse Avramovića i Dušana Miletića, košarkaši Partizana dominrali su i odbrani i u napadu, na pravi način su koristili greške rivala i već početkom druge dionice otišli su na velikih 28 poena prednosti (38:10).

Gosti su u nastavku uspjeli malo da poprave šut, minimalno su smanjili zaostatak, ali to je bilo nedovoljno da na pravi način prirpijeti raspoloženim crno-bijelima, koji su na odmor otiši sa plus 22.

Opuštanje domaćih u odbrani dovelo je do toga da Trentno sa nekoliko šuteva sa distance smanji na minus 17 pri kraju trećeg dijela, što je bila prilika da Obradović izvde Lesora i u igru vrati Koprivicu, koji je u prvom dijelu meča bi odličan pod košem.

Vratio je mladi Koprivica čvrstinu u reketu, a ubacio je i poene kojima se Partizan vratio na razliku veću od 20 poena, a Smailagić svojim poenima to potvrdio i domaćin je u posljednji kvratal ušao sa prednošću od 21 poena (74:53).

U posljednjih 10 minuta Partizan je minijaturama Madara i Trifunovića došao do najvećeg plusa od 32 poena i mirno je priveo meč kraju.