Jokić je sa 24 poena i 11 skokova zabilježio četvrti dabl-dabl u nizu, te uz tri asistencije bio najzapaženiji član tima iz Kolorada.

Sa 7/11 za dva, 1/2 za tri i 7/9 sa slobodnih bacanja, Nikola je još jednom dokazao da mu teško ko može stati na put, ali je potrebno da se još jedan kolega izdvoji sa njim kako bi pobjeda bila sigurna.

Sada, to je bio Fakundo Kampaco koji je upisao 22 poena uz 12 asistencija i četiri skoka.

Hjuston nastavlja svoj sunovrat, protiv Denvera je zabilježio sedmi poraz u nizu i u posljednjih 10 utakmica ima tek jednu pobjedu.

Jedina svijetla tačka protiv Nagetsa bio je Džejlen Grin sa 29 poena, ali Tojota centar ponovo je premalo video od svojih "raketa".

Držao se domaćin u prvoj četvrtini, rešio je čak u svoju korist, ali onda je stigao nevjerovatan pad i primljenih 47 poena u drugoj dionici.

Upravo je gostujući sastav na tom talasu jahao do samog kraja meča, a Roketsi su tek u posljednjih 12 minuta uspjeli da razliku smanje za isto toliko poena, ali je već bilo kasno da se ponada bilo kakvoj pobjedi.

Denver polako podiže formu, u plej-of zoni je, ali mora da nastavi sa ovakvim trendom kako bi izašao iz gužve koja vladi u zoni tik iznad plej-ina.