On je za Slobodnu dalmaciju rekao da je Mateji ovo bio prvi prvi put da ide u Beograd i da se on nije slagao sa tim, ali da je na put krenuo sa prijateljima sa kojima se druži iz osnovne škole, te da mu je zbog toga bilo lakše.

"Kada mi je Matejev prijatelj preko kćerkinog Instagrama zatražio broj telefona nakon dočeka Nove godine, odmah sam znao da nešto nije u redu, a naročito kada mi je rekao da je Matejev mobilni telefon isključen", ispričao je Periš, koji je za hrvatski portal rekao da danas dolazi u Beograd.

Prenio je da nemjerljivu pomoć u ovim teškim trenucima ima od starih prijatelja iz Beograda – bivšeg vaterpoliste Igora Milanovića, ali i Darka Udovičića, koji su angažirali sve snage i resurse u potrazi za njegovim sinom.

Pregledaju se kamere

Nenad Periš je rekao da su ga zvali iz hrvatske ambasade u Beogradu, kao i iz beogradske policije. Pregledaju se sigurnosne kamere iz kluba, gdje je mladić viđen oko dva i po sata iza ponoći.

"Meni nije jasno kako obezbJeđenje tog kluba ne zna gde je iz njihovog kluba izišao moj sin. Kad su Matejevi prijatelji primetili da ga nema mislili su da je s nekim društvom i nisu odmah na to obraćali pažnju. Ali, kada su ujutro pred odlazak iz kluba našli njegovu jaknu na vješalici u garderobi kluba, a njega nije bilo, nastala je panika koja je kulminirala nakon što su shvatili da nije došao ni u zajednički apartman koji su u Beogradu iznajmili", rekao je Periš za Slobodnu dalmaciju.

Muče ga, kaže, neke dileme: ispred kluba i u klubu nema nikakvih tragova krvi, kose ili bilo čega što bi ukazivalo na sukob i tuču. Pohvalio je rad beogradske policije koja je, kako kaže, bez da čekaju 48 sati nakon prijave nestanka punoljetne osobe, odmah pokrenula potragu za Matejem.

Periš je poslednji put viđen 31. decembra oko 2.30 ispred jednog noćnog kluba i od tada mu se gubi svaki trag.

Na sebi je imao crnu majicu, farmerke i crne patike. Visok je 188 centimetara, jače je telesne građe, plave kose i očiju.

"Svaka informacija nam je zlata vredna. Ako nešto znate molimo vas da se javite na broj +38598432700. Hvala svima", poručila je njegova porodica.

(EuroNews)