Autobus "Besa trans", u kojem je na auto-putu u Bugarskoj poginulo 45 ljudi, nije prijavljen nadležnim institucijama u zemlji, javio je Dojče vele pozivajući se na sopstvene izvore.

Makedonsko Ministarstvo saobraćaja i veza još analizira dokumentaciju prevoznika "Besa trans", njegovih autobusa i registrovanih profesionalnih vozača.

Dosadašnji podaci govore da izgorjeli autobus vlasnik uopšte nije prijavio i da se ne pojavljuje u sistemu Ministarstva. Vlasnik agencije nije dobio dozvolu za to vozilo, a autobus se uopšte ne nalazi u bazi podataka Ministarstva saobraćaja i veza.

Još se provjerava da li su dvojica vozača koji su se vozili autobus imali sertifikat i da li ih je prijavio vlasnik agencije, piše Dojče vele.

Kompanija je prekršila licencu za "Besa Trans" iz 2018. godine i iz tog razloga je pokrenut postupak za oduzimanje dozvole.

Rođaci nastradalih danas su cijeli dan čekali ispred kancelarija kompanije u Skoplju da dobiju informacije o tome šta se desilo, o stanju rodbine, ali je kancelarija ostala zaključana.

Podsjetimo, nesreća se dogodila rano jutros na autoputu Sofija–Blagojevgrad u Bugarsko. Poginulo je 45 putnika, a njih sedam koji su bili u zadnjem dijelu autobusa je uspjelo da se spase. Među poginulima ima i maloljetnika.

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći povrijeđen je i srpski državljanin iz Preševa, koji je sa vjerenicom išao u Istanbul. Mladić iz Preševa Ljuljzim Sulejmani (26) se spasao tako što je sa nekolicinom ljudi razbio prozor i iskočio iz autobusa. Spasilo se samo još šest osoba, i svi su zbog opekotina prevezeni u bolnicu.