Uvijek birajte stepenice

Vani je kiša, smog, hladnoća? Nije problem! Trčanje ili penjanje uz stepenice u vašoj kući ili stambenoj zgradi može biti odličan kardio trening visokog intenziteta. Jedna od mogućnosti koju možete isprobati jeste i dodavanja intervala hodanja između nekoliko spratova. Osim toga, kad god budete morali birati između lifta i stepenica, uvijek se odlučite za stepenice.

Trening kod kuće

Vježbanje kod kuće je sve popularnije. Dostupni su brojni online treninzi, gdje pratite upute stručnih trenera, koji su danas prave YouTube zvijezde. Možete odabrati vrstu treninga, trajanje i intenzitet koji vam odgovara. Ulaganje u kvalitetnu opremu će vas dodatno motivisati, a najbolja ponuda opreme za fitnes čeka vas u Intersportu!  Ne zaboravite i udobnu odjeću za vježbanje u kojoj ćete se osjećati ugodno i inspirisano za obavljanje treninga.

Ako imate slobodnog prostora u kući, onda ga iskoristite kako biste napravili vašu malu kućnu teretanu, koja će vam uvijek biti pri ruci. Birajte između traka za trčanje i drugih sprava, fitness tegova, podloga u različitim bojama i svega što vam može djelovati kao zanimljiv i koristan dodatak vašem fitnes kutku.

Trening nas povezuje

Vježbanje u grupi je idealno ako vam je potrebna dodatna motivacija. Učlanite se u teretanu, isprobajte dizanje tegova, yogu, pilates, boks, treninge visokog intenziteta… Iskoristite zimu za istraživanje i otkrijte način vježbanja koji vam odgovara.  Uz nekoliko prijatelja ili novih poznanika iz teretane, pronaći ćete odlučnost i povećati šanse da održite kondiciju tokom zime. Na grupnim treninzima ćete upoznati istomišljenike, s kojima ćete poslije treninga otići na protein shake. Možda će teretana postati vaše mjesto za druženja i susrete ove zime!

Ako niste navikli na redovne treninge, možda je potrebno da se dodatno motivišete uz zanimljivu odjeću i kvalitetnu obuću za fitnes. Intersport ponuda priznatih brendova garantuje vrhunsku podršku, performanse, dizajn i kvalitet. Nike, Adidas, Under Armour, Reebok, Puma, Energetics... samo su neki od njih.

Zaljubite se u yogu

Yoga je drevna aktivnost koja je cijenjena zbog brojnih prednosti za ljudsko tijelo i um. Ova aktivnost će vam pomoći da povećate fleksibilnost, koncentraciju i fokus, te da poboljšate cjelokupno zdravlje vašeg tijela. Yogu možete raditi bilo gdje, a potrebna vam je samo podloga i udobna odjeća za lakše kretanje. Kao i ostalu sportsku opremu, i yoga opremu možete pronaći u Intersportu, a zanimljivo je i to što u izboru imate PVC free yoga mat i ekološku Energetics odjeću. Yogu možete praktikovati tokom hladnih zimskih dana u udobnosti vašeg doma, a odličan je način da održavate formu i zdravlje.

Razmišljajte izvan okvira

Ako vam ovi prijedlozi ne odgovaraju, probajte razmišljati izvan okvira. Napravite 10.000 koraka šetajući po kiši! Pozovite partnera na ples! Isprobajte i zimske aktivnosti na otvorenom, kao što su skijanje, klizanje, planinarenje, sankanje, snowboarding…  Bitno je samo da ostanete aktivni, a ostaće vam i dovoljno vremena za omiljene serije.

Postavite sebi izazov i krenite!