Kako saznaju "Nezavisne" uhapšeni su Želimir Knežević iz Banjaluke, Stefan Resanović iz Laktaša, Srđan Pržulj iz Milića, Vladimir Krsmanović i Miroslav Milinković iz Sokoca i Marko Trifković zvani Žižan iz Pala koji je ranije dovođeni u vezu sa auto-mafijom.

Policija je pronašla i nekoliko automobila za koje se sumnja da su ukradena.

Kako je saopšteno iz MUP-a RS navodeći inicijale uhapšenih, pod nadzorom Tužilaštva BiH uhapšeno je šest osumnjičeni koji se dovode u vezu sa krminalnom strukturom koja je duži vremenski period na području Sarajeva, Doboja i Tuzle vršila krivična djela u vezi sa krađom vozila.

Terete se za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom teška krađa.

"Tokom dosadašnjih aktivnosti policijski službenici su na području Banjaluke, Doboja i Istočnog Sarajeva izvršili pretrese na 15 lokacija  i pronašli sedam vozila  za koje se sumnja da su ukradena na području  BiH i zemalja Evropske Unije", navode iz MUP-a RS.

Ove aktivnosti realizuje Uprava za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa policijskim upravama Banjaluka, Doboj, i Istočno Sarajevo te MUP-ovima Kantona Sarajevo i Tuzla.

Žižan koji je danas uhapšen i lani je bio hapšen na Palama po raspisanoj potrazi a u vezi istrage i mogućnosti njegovog dovođenja u vezu i sa ubistvom sarajevskih policajca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, 2018. godine, ali je on je uz kauciju pušten.

Trifković je bio jedan od optuženih u predmetu "Volan" kao član kriminalne grupe za krađe vozila zbog čega se bio našao pod lupom istražilaca jer su policajce bili usmrtili upravo kradljivci automobila dok su pokušavali spriječiti krađu.