Grujića terete da je krivično djelo počinio zajedno sa koleginicom Jelenom Florjan, koja je priznala krivicu i osuđena na godinu dana zatvora. 

Došen, nekadašnji policijski inspektor, u banjalučkom Okružnom sudu je rekao da mu je Vidić nudio da mu može "završiti" školu i da se mogu dogovoriti, a za njega je, kako je rekao, čuo da je spreman na sve, pa i na podmićivanje.

On je vodio istragu protiv Vidića po prijavi Mirka Milovanovića, koji je prijavio da je nezakonito dobio otkaz u Srednjoškolskom domu u Banjaluci, a koji mu je rekao da mu je Vidić "sredio" školu i pomogao da se zaposli, ali da su se sukobili. Imao je saznanja da je Vidić i ranije zloupotrebljavao položaj direktora Srednjoškolskog doma.

Drugi svjedok odbrane Milan Đurica potvrdio je da je on dogovorio sastanak Vidića i Grujića. Kako je rekao, na insistiranje Vidića dogovorio je sastanak njega i optuženog u jednom ugostiteljskom objektu u Banjaluci, na kojem je, prema njegovim tvrdnjama, Vidić rekao da mu se sve "pakuje da ne bi obnovio mandat direktora". Nakon saslušanja svjedoka odbrana je izvela sve materijalne dokaze, čime je dokazni postupak završen. 

Predsjednik Sudskog vijeća Branimir Jukić odlučio je da će u ovom slučaju kao svjedok po zahtjevu suda biti saslušana osuđena Jelena Florjan.

Grujića optužnica tereti da je zajedno sa Florjanovom od direktora Srednjoškolskog doma u Banjaluci Branislava Vidića prvo tražio 30.000 KM mita, a zatim su mu uzeli 20.000 KM kako bi sredili obustavu istrage koja se protiv njega vodila na osnovu anonimne prijave.