Naredbom je izvršeno usklađivanje mjera sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije za sprovođenje mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj od 11.10.2021.godine.

Uzevši u obzir da je epidemiološka situacija na području Grada i dalje nepovoljna, apeluje se na građane da se u što većem broju vakcinišu protiv virusa korona.

Neophodno je intenzivno praćenje epidemiološkog stanja u vaspitno-obrazovnim ustanovama kod djece školskog uzrasta, kao i redovan inspekcijski nadzor u osnovnim i srednjim školama u provođenju mjera epidemiološke zaštite propisanih od strane Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Sve vaspitno-obrazovne ustanove na području grada Bijeljina, shodno Zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i Naredbom Gradskog štaba za vanredne situacije, obavezne su da o epidemiološkoj situaciji (pojavi virusa) redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Gradski štab za vanredne situacije, preko Odjeljenja za društvene djelatnosti Gradske uprave.

Nalaže se Odjeljenju za inspekcijske poslove i Odjeljenju komunalne policije Gradske uprave da, u saradnji nadležnom Republičkom inspekcijom i policijom, intenzivno vrše nadzor nad sprovođenjem propisanih mjera Naredbom Gradskog štaba o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) na teritoriji Grada Bijeljina.