Nakon što je srpski član Predsedništva BiH završio deo obraćanja u kojem se dotakao razgovora sa Ursulom fon der Lejen i Gabrijelom Eskobarom, okrenuo se aktuelnoj aferi "kiseonik" koja ovih dana potresa Republiku Srpsku.

U toj aferi je glavni akter član njegove stranke, za koga se tvrdi da je bez licence ia atesta dobio dozvolu da uvozi medicinski kiseonik u RS, za koji se opet sumnja da je lošeg kvaliteta.

Dodik se, govoreći o toj aferi, nekoliko puta obrušio na BN televiziju, za koju je rekako da je kreirala ovu aferu u saradnji sa političkom opozicijom manjeg BiH entiteta, sve sa ciljem narušavanja atmosfere u Republici Srpskoj.

Na takve Dodikove izjave, oštro je reagovala novinarka BN-a, Slađana Jašarević, koja je Dodika upozorila da se tako ne obraća njoj i njenim kolegama.

"U ovih 20 minuta samo ste se bavili BN-om. Upozoravam vas da je ovo poslednji put da se tako obraćate meni i mojim kolegama kao i da govorite tako o BN televiziji. Da se više nikad niste usudili da tako govorite", rekla je Jašarević, prenosi sarajevsko Oslobođenje.

Nakon toga, Dodik je zatražio da se novinarki BN-a isključi mikrofon, što se nije dogodilo pa je javnost mogla da čuje žestoke reči.

Jašarević je Dodika nazvala ratnim profiterom i švercerom.

"Ja sam član porodice poginulog borca, a vi ste u ratu švercovali cigarete. Vi ste obični švercer i ratni profiter. Vi 'gulite' ovaj narod, zarađujete na njihovom zdravlju, da li vas je sramota?", upitala je ona.

Na takve njene konstatacije, Dodik je istakao kako "ovi sa BN-a nisu normalni".

"Vidite da ovi s BN-a nisu normalni. Ti (novinarka op.a.) si veliki izdajnik kao i tvoja televizija. Vaša televizija je deo udruženog zločinačkog poduhvata protiv RS-a i naravno da ste instruisani da radite ovo što radite. Vi ste najveći zlotvori u RS-u", odgovorio je Dodik.