Prvi pogodak na utakmici postigao je Idrisa Gej u osmoj minuti susreta, da bi konačan rezultat postavio Lionel Mesi u 74. minuti.

Najveće iznenađenje večeri priredio je Šerif iz Tiraspolja odigravši 1:2 sa Realom u Madridu.

Šerif je nakon prvog dijela utakmice imao prednost od 0:1, a strijelac pogotka bio je Žasur Jakšibajev u 25. minuti. Real je do izjednačenja stigao preko Karima Benzeme u 65. minuti iz jedanaesterca, a za veliko slavlje Šerifa u Madridu pobrinuo se Sebastijen Til u 90. minuti.

Milan je u jednoj zanimljivoj utakmici remizirao protiv Atletiko Madrida a bilo je 1:1. Milan je prvi došao do prednosti u 20. minuti a strijelac je bio  Rafael Leao u 20. minuti. Atletiko Madrid je do izjednjačenja stigao u 84. minuti a gol je postigao Antoan Grizman. Treba istaći da je Milan od 29. minuta igrao sa igračem manje jer je crveni karton zaradio Frenk Kesi.

Liverpul je kao gost bio ubjedljiv protiv Porta i slavio sa 5:1. Mohamed Salah je prvi zatresao mrežu Porta u 18. minuti, da bi do kraja prvog djela utakmicu prednost udvostručio Sadio Mane u 45. minuti. Do prednosti od tri gola razlike Liverpul je došao u 60. minuti, a svoj drugi pogodak postigao je Mohamed Salah. Mehdi Taremi je u 65. minuti smanjio prednost Liverpula na 3:1. Potom je na scenu stupio Roberto Firmino i sa dva pogotka u 77. i 83. minuti postavio konačan rezultat.

Borusija je u Dortmundu opravdala ulogu favorita i sa minimalnim rezultatom 1:0 savladala Sporting iz Lisabona, a gol odluke postigao je Donjel Malen u 37. minuti.

Vrijednu gostujuću pobjedu ostvario je i Klub Briž u Lajpcigu slavivši sa 2:1. Lajpcig je ipak prvi došao u vođstvo golom Kristofera Nkunkua u 5. minuti, a preokret su režirali Hans Vanaken u 22. minuti i Mats Rids u 41. minuti za velika tri boda.