Nijemac je podsijetio da je sedmostruki prvak nakon utrke odletio u Njujork, pa sumnja da je njegova povreda bila toliko ozbiljna koliko se činilo od priređenog spektakla.

Hamilton se požalio na bolove u vratu nakon incidenta u Monci i rekao da razmišlja o tome da posjeti specijalistu, kako bi se uvjerio da je potpuno spreman za daljnji nastavak sezone.

Međutim, Šumaher ne vjeruje riječima sedmerostrukog prvaka jer kaže da je nekoliko sati nakon utrke odletio u Njujork na MET Gala kako bi dao vidljivost nekolicini afroameričkih dizajnera.

"Luis je pretjerao s obzirom na to da je slijedećeg dana odletio u Njujork. To daje mnogo Formuli 1", rekao je Šumaher za njemačku televiziju Sport 1.

Ralf je okarakterisao ono što se dogodilo u Monci kao "trkaći inciden", a vjeruje da ni Hamilton ni Ferstapen nisu učinili ništa namjerno da izbace protivnika sa staze.

Međutim, ističe kako treba biti oprezan kad se o vozaču govori previsoko, jer podsjeća da bez obzira na to koliko neko ima titula, svi griješe.

"Bio je to trkaći incident. Hvala Bogu da postoji halo, niko to nije namjerno učinio", dodao je Ralf.

"Hamilton je nevjerovatan, ali on je samo ljudsko biće i ti superlativi također mijenjaju osobu. Vrlo se malo pažnje pridaje njegovim greškama", istakao je.

Pored toga, bivši vozač formule 1 je istakao sferu zaštite koju Hamilton ima, jer svaki put kad Britanac bude kritikovan, tu je Toto Volf kao štit.

"Ako dođe do kritike, odmah dolazi Toto Volf i kaže: tako se ne govori o sedmerostrukom svjetskom prvaku", izjavio je Ralf Šumaher.

(F1Racing)