Prema njegovim riječima, niko nema pravo da uslovljava odbornike.

"Gradonačelnik bi trebao znati da zakazivanje sjednice Skupštine grada radi predsjednik. Prijetnje da neće isplatiti odbornicima dnevnice je ispod svakog nivoa. Želja nam je da sjednemo i razgovaramo, a ne da nam se prijeti", naveo je Ilić.

Neven Stanić, šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske, istakao je da je Draško Stanivuković jedina osoba koja je odgovorna za jutrošnje otkazivanje sjednice Skupštine grada Banjaluka.

"On je prijetio, ucjenjivao i na neki način forsirao svoje jednoumlje koje ja ne prihvatam", kazao je Stanić.

Slobodan Stanarević, odbornik Demos-a u Skupštini grada Banjaluka, naglasio je da ne smije biti politika ucjena, nego mora biti politika kompromisa.

"Slažem se da se treba zadužiti i da taj kredit treba podržati, ali se ne slažem da se ja kao žirant tog kredita ništa ne pitam", objasnio je Stanarević.

Saša Čudić, potpredsjednik Skupštine grada, osvrnuo se na prekidanje jutrošnje konferencije za novinare skupštinske većine od strane Ivana Begića, odbornika PDP-a i naveo da će preuzeti pravne mjere protiv njega zbog uvreda koje su dobili.

Velibor Stanić, odbornik SP-a u Skupštini grada Banjaluka, rekao je da su predstavnici skupštinske većine jedinstveni i da neće trpiti nikakve ucjene.

Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka, istakao je da je povrijeđen vrijeđanjima koje je Ivan Begić izrekao na račun odbornika skupštinske većine nazivajući ih fašistima, te da će pravdu tražiti na sudu.