Upravo je to bilo jedno od pitanja novinara na konferenciji za medije, poslije plasmana u finale US Opena, a Đoković je jasno poručio:

"Voleo bih da narod, pogotovo moji navijači i rivali, da me pamte kao nekog ko je pre svega ostavljao srce na terenu i ko je možda inspirisao neke igrače da dalje napreduju i veruju u sebe više. Takođe i kao nekog ko je pokušavao maksimalno da se saživi sa svim životnim ciljevima. Da poštujem druge i budem zahvalan, da cenim svaki trenutak, da budem ponizan i svestan toga da igram sport koji volim i radim ono što obožavam", rekao je prvi reket svijeta.

Podsjetimo, Novak je u polufinalu savladao Aleksandera Zvereva poslije pet setova i za kalendarski slem će igrati u nedjelju protiv Danila Medvedeva.

"Volim da igram mečeve na maksimalno pet setova, pogotovo protiv mlađih igrača. Mislim da je iskustvo svega što sam prošao svih ovih godina mnogo pomoglo. Fizički se osećam najbolje moguće, spremno kao što bi svaki vrhunski sportista mogao da bude. Zato i mogu da idem tako daleko. Što duže meč traje deluje mi kao da nemam nikakvih problema. I imam veću šansu da pobedim", rekao je Đoković.

(Telegraf.rs)