Stravičan incident dogodio se 7. septembra, a prema pisanju francuskih medija, dvojica Srba su se odranije poznavala.

Kako navode mediji do prvog okršaja došlo je još 5. septembra, oko 4 sata ujutru, kada je žrtva završila sa poslom u jednoj firmi gdje radi kao obezbjeđenje. Nakon smjene sjeo je na klupu da pogleda poruke u telefonu, kada je iza sebe primijetio čovjeka kako stoji. Iako se osoba skrivala iza maske, žrtva je prepoznala J. B., koji je u ruci držao harpun.

Uslijedila je jurnjava ulicama, ali je Srbin uspio da pobjegne svom zemljaku.

Dva dana kasnije, žrtva je oko 7 sati ujutru izašla iz doma kako bi uzela nešto iz kola. U sljedećem trenutku osjetio je stravičan bol u glavi, a onda je shvatio da ga je J. B. pogodio harpunom. Srećom, strijela nije probila lobanju. Mediji prenose da je ponovo uslijedila jurnjava dvojice Srba po ulici koja je trajala do dolaska policije i Hitne pomoći.

Mediji prenose da se dvojica Srba poznaju već 37 godina i da su ušli u sukob zbog neračišćenih dugova iz davne 1986. godine.

Optuženi je u sudu priznao da je prijatelja pogodio harpunom u glavu, ali ističe da nije imao namjeru da ga ubije.

"Htio sam da ga uplašim, nisam ovo namjerno uradio", rekao je J. B.

Francuski mediji ističu da je osuđeni i ranije robijao zbog teških krivičnih djela. Mediji navode da je služio osamnaestogodišnju kaznu u Švajcarskoj zbog ubistva polacajca.

(Telegraf.rs)