Dramski klub Virus je svoj poslednji javni nastup imao u maju 2019. godine, razlog za pauzu u radu je svima dobro poznata globalna pandemijska situacija. Tog maja 2019 godine , odigrali su predstavu "Lajanje na zvezde" u okviru svečanosti povodom proslavljanja 100 godina postojanja Bijeljinske Gimnazije.Valentina Vidaković profesorica ističe veliko zadovoljstvo jer poslije gotovo dvije godine pauze , napokon mogu da se vrate svom radu i stvaranju novih djela .

Kada je riječ o uspomenama koje učenici svakako rado ponesi po završetku školovanja , Valentina naglašava da je to vrijeme provedeno u druženju , timski rad i upoznavanje.Sve vježbe , s obzirom na nedostatak prave scene, vježbaju se u škloskom holu. Ali to mlade ljude ne sprečava da napreduju i da se usavršavaju kao i da se kvalitetno izražavaju kroz glumu , saznajemo od našeg izvora.

Sam proces vježbanja koji ima za ishod stvaranje dobre predstave, kako saznajemo za učenike predstavlja zadovoljstvo.Kroz ta usavršavanja da bi finalno djelo izgledalo savršeno , njima se ukazuje na greške .A sve to ima za cilj da kroz glumu i razne radionice učenicima bude ponuđeno da grade svoju ličnost u najboljem pravcu, i da nauče dosta toga kroz amatersko bavljenje glumom.Koliko će Gimnazija da iznjedri profesionalnih glumaca u budućnosti , odgovor ne možemo znati, ali ono što možemo jeste da je ovo primjer društveno korisnog rada za sve.

BijeljinaLive