Kompanija je najavila da će do 2025. godine uložiti, kako prenosi CNN, zapanjujuću sumu novca, pri čemu je kao prioritetne ciljeve navela: inovacije u tehnologiji, ekonomski razvoj, "visokokvalitetnu zaposlenost", podršku ranjivim grupama stanovništva i osnivanje posebnog razvojnog fonda.

Kompanija je takođe utvrdila 10 specifičnih zadataka koje planira da postigne, počev od povećanja tehnoloških ulaganja u manje razvijene regione zemlje, preko poboljšanja blagostanja radnika u privredi, do rada na ubrzanju rasta malih preduzeća i poljoprivrede.

Alibaba će takođe formirati "Radnu grupu za unapređenje prosperiteta", na čijem će čelu biti predsjednik i izvršni direktor kompanije Danijel DŽang.

"Alibaba je imala korist od snažnog društvenog i ekonomskog napretka Kine u posljednjih 22 godine. Čvrsto vjerujemo da će, ako drštvu i ekonomiji ide dobro, i Alibabi biti dobro", naveo je Džang u saopštenju, dodajući da kompanija želi da da svoj dio doprinosa kako bi podržala ostvarenje zajedničkog prosperiteta kroz visokokvalitetan razvoj.