Prema  riječima sveštenika Spasoja Radovanovića, manifestacija se i ove godine realizuje zahvaljujući članovima Udruženja Tuzlaka iz Bijeljine i pod pokroviteljstvom Grada Bijeljina. Radovanović je iskazao veliku zahvalnost na pruženoj pomoći i ukazanoj podršci, te naveo značaj i važnost ove saradnje.

"U ime crkvene opštine i Zavičajnog Udruženja Tuzlaka, pozivamo sve naše srodnike Tuzlake koji su nekada živjeli na teritoriji Požarnice i tuzlanske regije, da dođu i da zajedno 2. avgusta  u 15h obilježimo tradicionalni Ilindanski sabor"  izjavio je sveštenik Spasoja Radovanović.

Gradonačelnik Grada Bijeljina, Ljubiša Petrović, istakao je značaj u saradnji i podršci između Grada Bijeljina i Udruženja Tuzlaka. Riječ je o konekciji koja se manifestuje na polju materijalne i nematerijalne pomoći. Povod zajedničkog okupljanja jeste proslava Sv. Ilije i saborovanje Tuzlaka ili Ilindanski sabor.

"Gradska uprava ima i dužnost i obavezu da zajedno sa Udruženjem Tuzlaka i Tuzlacima obilježava Sv. Iliju u Požarnici. Nastavljamo u tom tradicionalnom duhu. Isto tako, na ovom konstruktivnom sastanku, pored svakog vida i materijalne i nematerijalne podrške dogovoreno je da u narednom periodu mi imamo i zajednički nastup. Kada kažem mi, to je Gradska uprava i Udruženje Tuzlaka, i pred institucijama Grada Tuzle da insistiramo na poboljšanju infrastrukture puteva, na održavanju mjesnih grobalja.  Svega onoga, što će povratnicima omogućiti jedan dostojanstveniji život, jednu mogućnost da kada odu na svoja nekadašnja ognjišta da ih ne dočekaju loši putevi, neodržavana groblja" rekao je gradonačelnik Grada Bijeljina Ljubiša Petrović. 

Obezbijeđen je prevoz iz Bijeljine za sve zainteresovane građane uz poziv na zajedničko druženje 2. Avgusta ispred Hrama Sv. Proroka Ilije u Požarnici. 

BijeljinaLive