Po prvi put oborene su tačke dnevnog reda koje govore o radu preduzeća AD „Vodovod i Kanalizacija“ i Centra za socijalni rad. Marković naglašava da bi skupštinska većina na pripremnim sastancima trebala da sugeriše na one tačke dnevnog reda koje nisu relevantne, a ne da ih na skupštinskom zasijedanju obara iskazujući tako nepoštovanje Skupštine kao najvećeg zakonodavnog organa jedne gradske uprave.Predlagači oborenih tačaka bili su upravo VD načelnici ovih sektora jer su im donesene odluke neophodne za funkcionisanje njihovih preduzeća. Razloge za ovakvo ponašanje, Marković pronalazi u bezidejnosti koalicije Dogovor za Bijeljinu.

"Skupštinska većina okupljena oko SNSD-a, zaista je pokazala bezidejnost, jer ako pogledamo da su oni već godinu dana na funkciji rukovodstva skupštine i kako predvode Skupštinu Grada Bijeljina, vi vidite da nijednu kapitalnu odluku nisu donijeli na Skupštini. Oni se bave nekim trivijalnim stvarima i to je dokaz da su ljudi okupljeni oko SNSD-a, bezidejni iz razloga što nemamo nekih krupnih odluka koje Skupština Grada donosi.,, izjavio je odbornik PDP-a Slaviša Marković.

Prema riječima našeg sagovornika, trenutna skupštinska većina predstavlja samo protočni bojler ranijih odluka i stvari koje su u prošlosti bile na tapetu skupštinskih vijećanja. Kreativne odluke izostaju u skladu sa neinventivnošću skupštinskih odbornika i građane Bijeljine udaljuju od konačnog cilja a to je dobrobit naroda u Semberiji.Kapitalne odluke u vidu 12 stavki dogovora Mićić-Dodik, čini se isparile su u vihoru predizbornih obećanja i prikazane su kao marketinški trik SNSD-a koji je ipak bio poražen u trci za izbor gradonačelnika.Po mišljenju Markovića, ovakav vid funkcionisanja na principu „ad hoc“ gdje nema nikakve sinhronizacije, samo je ispoljavanje političkog revanšizma.

"SNSD koji čini mi se kao neka kapa pokriva sve druge političke partije i tako se i ponaša, onako kako oni misle da treba da se radi, a ostali koalicioni partneri ih prate, i to je nešto što je jako ružno i nije dobro za ovaj grad. Vidjeli ste da svih ovih desetak mjeseci koliko i funkcioniše skupštinska većina, ona se opredijelila na jedan bojkot gradonačelnika,, uvjerava nas Marković

Marković ukazuje na činjenicu da nije normalno da za 10 mjeseci rada skupštinske većine nisu izabrani načelnici odjeljenja već te funkcije vrše VD načelnici.  Naglasak je stavio na nezdrav rad i rezonovanje trenutnih organa vlasti te shodno tome, očekuje u naredno vrijeme prekompoziciju Skupštine grada Bijeljina.

"Da li je normalno da vi nemate načelnike odjeljenja u ovih 10 mjeseci, koliko je prošlo od formiranja skupštinske većine? Ti načelnici odjeljenja treba da budu u funkciji građana i u funkciji razvoja grada, a ne samo da bi primali platu. Ne možete to gledati samo sa finansijskog aspekta, tako da mislim da ova skupštinska većina sigurno nema zdrav rezon razvijanja grada Bijeljina i očekujem da možda već u narednih par mjeseci dođe do prekompozicije skupštinske većine. Mi imamo takvu situaciju da je gradonačelnik legitimno izabran na prethodnim izborima i svi to moraju prihvatiti,,

Obzirom da u gradskim kuloarima postoje špekulacije u opozivu gradonačelnika Bijeljine, Ljubiše Petrovića, Slaviša Marković izjavljuje da vjerovatnije očekuje smjenu i prekompoziciju gradske skupštinske većine u narednih par mjeseci i da je to vjerovatnija odluka nego mogućnost opoziva sa funkcije gradonačelnika Bijeljine.

BijeljinaLive