Kišovito vrijeme takođe rezultira velikim količinama vode na putu.

Uglavnom je to površinski sloj, ali ponekad ćete naići na dublju vodenu barijeru. Prije svega, jurnjava po kiši nije pametna jer je put klizav, a to negativno utiče na upravljivost automobila. Jurenje kroz dublje lokve nije pametno iz dva razloga - prvi je bezbjednost, a to je akvaplaning u kojem točkovi automobila gube kontakt sa asfaltom i u vozilu ćete se osjećati kao da na klizalište izlazite sa patikama.

Drugi razlog je - takva vožnja može biti opasna po zdravlje vašeg metalnog ljubimca. Izbjegavajte vodu dublju od 10 centimetara ili zato što većina automobila danas ima nisko postavljene usisnike za vazduh, koji u ovom slučaju mogu uvući vodu u motor, što može dovesti do katastrofalnih posljedica, ulaska vode u cilindre, pucanja klipnjače usljed opterećenja.

Povećajte rastojanje između vozila ispred sebe sa dvije na četiri sekunde, jer je zaustavni put automobila po kiši mnogo duži.

Obratite pažnju na gume, ako su istrošene i ako je dubina žleba manja od 1,6 mm, osjetićete to jer će rukovanje biti smanjeno, a zaustavni put pri kočenju produžen.

Uložite u nove gume, kao i u brisače vjetrobranskog stakla. Stari brisači neće dobro očistiti staklo, a to će smanjiti vašu vidljivost. Promijenite ih.

(b92)