Vulin i Jović, koji je i zamjenik ministra, razgovarali su danas u Beogradu o mogućnostima unapređenja saradnje u oblastima od značaja za bezbjednost građana dvije zemlje i u oblasti borbe protiv iregularnih migracija, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Oni su istakli da je jedan od prioriteta borba protiv organizovanog kriminala zbog čega je jako bitna razmjena obavještajnih podataka o organizovanim kriminalnim grupama i pojedincima koji krše zakon sa obje strane Drine, navedeno je u saopštenju.

"Imamo obavezu da unapređujemo međusobnu saradnju i da život građana učinimo sigurnijim i bezbednijim. Koliko je operativna saradnja bitna u borbi protiv organizovanog kriminala primer je i hapšenje Darka Eleza, vođe mafijaške grupe, koji je izvršio najteža krivična dela u Srbiji i BiH", istakao je Vulin.

Dvojica sagovornika razgovarali i o unapređenju saradnje u oblasti borbe protiv iregularnih migracija, problemu koji podjednako pogađa i Srbiju i BiH i sa sobom nosi brojne rizike.

Jović je, u ime srpskog naroda koji živi na prostoru Republike Srpske, ali i cijele BiH, zahvalio ministru Vulinu na psihološkoj i patriotskoj podršci koja učvršćuje srpski narod sa lijeve obale Drine da istraje i ostane da živi na svojim vjekovnim ognjištima u skladu sa srpskim običajima i srpskom tradicijom.